Profi üzemmódban folytattuk kutatásainkat – új VIDEÓ

Profi üzemmódban folytattuk kutatásainkat – új VIDEÓ

Profi üzemmódban folytattuk kutatásainkat – új VIDEÓ

Újabb mérföldkőhöz érkezett csapatunk. Nyilvánosan is megmutatjuk, hogyan zajlik egy családfakutatás, és szakértőnk mellett az ország legprofibb temető-feltáró technikáját is elhoztuk legújabb, immáron 7. Eredeti Riportjaink-ban. Akit érdekel saját családjának eredete, bátran jelezze nekünk, megpróbálunk segíteni nekik is. 

Pajor Tamás előadóművészt és családját Vándor Károly családfakutató és Szegő Ágnes történész kalauzolta Heves- és Borsod-megyében. Tiszafüredtől Sályig vezető útjukra stábunk is elkisérte őket.

Erről már írtunk egy előzetest, amelyben nem sejtett különlegességek is előkerültek a család eredetét illetően.

Japán zsidó Auschwitzból Pajor Tamás családjában?

A legújabb filmünkben a családfakutatás mellett ezúttal Kistelekre vezetett utunk, ahol úgy gondoltuk, hogy megismerjük a jelenlegi legkorszerűbb talajradar rendszert, amellyel — többek között — elveszettnek vagy rendezetlennek hitt temetőket lehet feltérképezni. Erről szintén adtunk már hírt a korábbiakban.

Kisteleken is talált földalatti sírokat a Mazsök temetővizsgáló talajradarja – VIDEÓ

Most azonban legújabb videóban a hiánypótló munka mögötti emberi indíttatásra kerestük a választ. Faggattuk Szabó Györgyöt, a Magyarországi Zsidó Örökség Közalapítvány (Mazsök) elnökét és külön erre a misszióra szakosodott csapatát is. De megszólaltattuk Balázs Istvánt is, aki mintegy évtizedes önszorgalommal és elszántsággal kutatja az ország romros zsidó temetőit, és akinek megszállottsága inspiráló példa lehet sokaknak.

Mivel Vándor Károly családfakutató a Bennem Élő Eredet egyik alapítója, pontosan tudjuk róla, hogy több mint 17 évnyi kutatói múlttal a háta mögött az ország egyik legjobb szaktekintélye.

A Mazsök pedig — nevéhez és küldetéséhez mérten — mindannyiunk örökségéről igyekszik a 21. századi eszközökkel, a lehető legalaposabban gondoskodni.

Ezért is bátorkodjuk azt állítani, hogy

idén januárban indult szenvedélyes, de inkább műkedvelő jellegű múltfeltáró kalandozásainkat ezúttal profi üzemmódban folytattuk

— legalábbis  új filmünk erejéig biztosan:

EREDETI RIPORTJAINK VOL 7

No Description

Ha tetszett a filmünk, mutasd meg másoknak is. Ha pedig érdekelne a saját eredettörténeted is, de nem tudod, hogy kezdj hozzá, írj nekünk bátran: [email protected]