Új zarándokturizmus Tapolcán? Auer auráján Veszprémben – ÚJ VIDEO

Új zarándokturizmus Tapolcán? Auer auráján Veszprémben – ÚJ VIDEO

Új zarándokturizmus Tapolcán? Auer auráján Veszprémben – ÚJ VIDEO

Mi maradt a gazdag zsidó örökségből ott, ahol ma csak egy vaskapu áll mementóként? Lesz-e Lessner-reneszánsz Tapolcán? Itt a Bennem Élő Eredet legújabb filmje. Eredeti riportjaink VOL 3.

Csapatunk a Balaton északi partjának legérdekesebb települései után ezúttal a régió két legnagyobb zsidó múlttal rendelkező városába látogatott.

A legkiválóbb helyi történészek segítségével próbálta egy tablóba gyűjteni

a legérdekesebb összefüggéseket a magyar-zsidó együttélés évszázados történeteiből, kiemelve igazi sikersztorikat, amelyek mind a mai napig meghatározzák a városok gazdasági, kulturális és társadalmi jellegét.

Időutazásunkhoz Hangodi László és Jakab Réka szegődtek kalauzként. Az ő szakértelműkkel kerestük a válaszokat arra, hogy

mit is jelentett egyszerre meghitten megélni a zsidóságot és egyben büszke és aktív magyar honpolgárként tenni a tapolcai közösségekért, vagy hogy érzik-e ma Veszprémben a város leghíresebb muzsikusának, Auer Lipótnak iskolateremtő hatását.   

A mostani videónkkal nem búcsúzunk el véglegesen a régiótól. Áprilisban három különleges veszprémi személy történetén keresztül mutatunk be olyan különlegességeket, amelyek valódi inspirációval hatottak ránk.

Eredeti Riportjaink VOL 3

Tapolcai és Veszprémi örökségünk kutatásához helyi történészek segítségét kértük. 3. hónap végén ezt mutatjuk meg nektek…