Cári titkos tanácsos nyomában, Wass Albertbe botolva — VIDEOELŐZETES

Cári titkos tanácsos nyomában, Wass Albertbe botolva — VIDEOELŐZETES

Cári titkos tanácsos nyomában, Wass Albertbe botolva — VIDEOELŐZETES

Tudtad, hogy a tapolcai tavasbarlang föld alatti csodája mellett sok tucat pincelabirintus is van a város főtere alatt? És azt, hogy Auer Lipót nemcsak hegedűvirtuóz, de titkos cári tanácsos is volt? Március 31-én jön újabb filmünk, amely Tapolca és Veszprém zsidó örökségéről szól. Itt az előzetes az Eredeti riportjaink VOL 3. – hoz. 

A Bennem Élő Eredet csapata a kisebb települések után ezúttal a balatoni régió északi oldalának két legnagyobb zsidó múlttal rendelkező városába látogat el.

Tapolcán a Wass Albert Könyvtár és Múzeum munkatársa klauzolta a társaságot. Veszprémben pedig Wass Albert méretres szobra várta őket a városházán.

Alkotócsoportunk rendületlenül rögzítette a helytörténészek okfejtéseit, és próbálta egy tablóba gyűjteni a legérdekesebb összefüggéseket a magyar-zsidó együttélés évszázados történeteiből.

Bennem Élő Eredet Március 31.

Március végén érkezik a következő videónk.

Az időutazásunkhoz Hangodi László és Jakab Réka szegődtek útitársul. Előbbi Tapolcán, utóbbi Veszprémben kalauzolta csapatunkat. Tőlük hallottuk, hogy

mit is jelentett egyszerre meghitten megélni a zsidóságot és egyben büszke és aktív magyar honpolgárként tenni a tapolcai közösségekért, vagy hogy a zenei géniusz Ligeti Györgynek is van rokoni szála Veszprém leghíresebb muzsikusához, Auer Lipóthoz   

A mostani videónkkal nem búcsúzunk el véglegesen a régiótól. Áprilisban három különleges veszprémi személy történetén keresztül mutatjuk be azokat a különlegességeket, amelyek mindenki számára szolgálhatnak inspirációval. Előző videónkat itt nézhetitek meg:

Eredeti riportjaink VOL 2

A Bennem Élő Eredet februári része Taliándörögd , Keszthely és Hévíz vidékén talált emlékeket és érdekességeket.