JÁTÉK ÉS NYEREMÉNY a KÖZÖSSÉGÉRT

JÁTÉK ÉS NYEREMÉNY a KÖZÖSSÉGÉRT

JÁTÉK ÉS NYEREMÉNY a KÖZÖSSÉGÉRT

Három kiváló könyvet nyerhettek, ha velünk tartotok interktív kvíz-játékunkban, amely nemcsak összefoglalja első negyed évünk teljesítményét, de szeretné, ha Titeket is megismerhetnénk egy kicsit jobban.

Amikor az év elején útjára indítottuk a Bennem Élő Eredetet, arra gondoltunk, hogy az írott és a mozgóképes tartalomszolgáltatásaink mellett egy olyan közönséget is verbuválunk magunk köré, akik interaktív módon vehetnek részt egy közösség építésében, fejesztésében.

Köszönjük azt a sok-sok kedves impulzust, ami alapján visszaigazolódott, Ti sem vagytok ellenére annak, hogy pozitív példákkal egy öntudatosabb és büszkébb identitást tudjunk magunknak formálni. 

Ezekben a napokban szeretnénk Benneteket egy játékra hívni, amellyel három izgalmas és hiánypótló kötet lehet nyerni. Válaszaitokból, hozzászólásaitokból és kérdéseitekből pedig mi is merítkezhetünk, inspirálódhatunk. A játék terepe a közösségi médiafelületeink — Instagramés a Facebook oldalaink — lesznek.

Próbáltunk olyan feladványokat összerakni Számotokra, amelyek nem ígényelnek túl sok Google-kutatást, inkább arra serkenthetnek Benneteket, hogy „lapozzatok” vissza eddig megjelent írásainkban, és kukkantsatok bele kisfilmjeinkbe, amelyekre a Youtube csatornánkon lelhettek rá.

Ki nevet a végén? Helyes megfejtés: mindannyian

„Nem a győzelem a fontos, hanem a részvétel.” — mondta Pierre de Coubertin báró, az újkori olimpiai mozgalom atyja. Magunk ezzel maximálisan egyetértünk.

Ebben a játékban, mint ahogy a Bennem Élő Eredet közösségfejlesztő aktivitásaiban jó részt venni.

Valami új történet, eddig még kevésbé ismert összefüggés mindig vár arra, hogy elmeséljék. Azt például tudtátok, hogy Pierre de Coubertin e szálóigévé vált mondatát a vajdasági Nagybecskerekről származó zsidó barátjától, Kemény Ferenctől hallotta? Állítólag Nemzetközi Olimpiai Bizottság magyar alapító tagja ezzel vigasztalta őt a párizsi kávéházakban, amikor rendre elpáholta őt römizésben…

A játékban ezt a három könyvet — szerzők által dedikált példányokat! — lehet megnyerni: Ungváry Rudolf: A balatoni nyaraló, Cseh Viktor – Mózes Krisztián: Balaton környéki zsidó emlékek és Hangodi László: A Zsidó borászdinasztiák Tapolcán és szerepük a térség borkultúrája történetében (1703–1944) 

A kvíz-kérdéseink naponta érkeznek a közösségi médiafelületeken, érdemes most (is) minden nap velünk tartani. A szábályokat részletesen kihirdettük a Facebook oldalunkon, de emlékeztetőnek itt vannak a legfontosabbak: a válaszadók a kitett képek alá kommentben egy számot vagy a szám mellett található megfejtést írják le.

Minden nap 2 kérdést teszünk fel a héten, és a rögzített válaszok között sorsoljuk ki azt, aki legalább 90%-os arányban helyesen válaszolt.

A posztokat egészen 2021.05.07 18:00 óráig van módja mindenkinek kommentelni. Összesítés és sorsolás végeredménye, a nyertesek publikálása 2021.05.11. 21:00 óra.

Utóirat: a közösségfejlesztést és az identitást erősítő missziónkat újabb formában szeretnénk Veletek megismertetni, ennek az előkészületeit már megkezdődtük, hamarosan Benneteket is fogunk értesíteni a részletekről.

Utóirat 2: Itt egy ízelítőt olvashattok a nyereményjátékunk fődíjas könyvének szerzőjétől:

Ungváry Rudolf: a zsidó versenyképesség a jogfosztásból ered