Határtalan Bennem Élő Eredet — Itt az új VIDEO előzetese

Határtalan Bennem Élő Eredet — Itt az új VIDEO előzetese

Határtalan Bennem Élő Eredet — Itt az új VIDEO előzetese

Történelmi előzetessel szolgálhatunk: Csapatunk legújabb videójában első alkalommal mutatunk életképeket a határon túli magyar ajkú zsidóságról. Bácska mellett Veszprémből is van még adósságunk helyi érdekességekkel. 

A Magyar Köztársasági Arany Érdemkeresztjével is kitüntetett Karafiáth Orsolya is segített abban, hogy felelevenítsük a veszprémi zsidóság egyik kortárs korszakos egyéniségét, a szellemiségében halhatatlan veterán punk műgyűjtőt, László Károlyt.

De bemutatjuk Juhász Jánost — alias „Juci bácsit” — a Honvédség nyugállományú repülő alezredesét, a szentkirályszabadjai nyílt napok egykori ceremóniamesterét is, aki sajátságos zsidó identitása mellett feleleveníti, hogy mit is jelentett nyugdíjasként ráébrednie a benne élő eredetére.

Április Promo

No Description

Tamás Gábor Maccabi VAC-os sportbarátunk különleges „örökségvédelmi akciója” és vállakozói sokoldalúsága mellett arról is mesél, milyen mostanában egy sikeres zsidó futballcsapat helyi mindeneseként részt venni a közösségi életben Veszprémben, ahol a helyi hivatalos hitközség inkább a távolságtartást preferálja.

A Bennem Élő Eredet januári indulásakor tett vállalásának első lépéseként — a pandémia áldatlan állapotai közepette is — végre első ízben átléphettük az ország határait, és meg sem álltunk Szabadkáig, Bácska, vagy ahogy mások ismerik, a Vajdaság meghatározó városában kerestük fel a helyiek egyik emblematikus figuráját, Halbrohr Tamást.

Tartsatok velünk, érdemes lesz. Negyedik filmünk péntek este, április 30-án debütál.