Filoszemiták-e a szerbek? Avagy Juci bácsi gender-korrektsége — ÚJ VIDEO

Filoszemiták-e a szerbek? Avagy Juci bácsi gender-korrektsége — ÚJ VIDEO

Filoszemiták-e a szerbek? Avagy Juci bácsi gender-korrektsége — ÚJ VIDEO

Reméljük, érdemes volt rá várni! 5 nappal a tervezett premier után, de végre itt van. Friss és még ropogós bácskai ízekkel fűszerezett új videónkban Bázelbe, Veszprémbe és Szabadkára kalauzoljuk követőinket. Eredeti riportjaink VOL 4.

Karafiáth Orsolya segítségével elevenítjük fel a veszprémi zsidóság egyik kortárs korszakos egyéniségét, a szellemiségében halhatatlan műgyűjtőt, László Károlyt, akinek sírhelyéhez még Svájcból is járnak mind a mai napig.

Bemutatjuk Nektek Veszprém egyik legjobb tematikus túráit megálmodó egyesület vezetőjét, aki szenvedélyesen idézi meg azt, miért is érdemes olyan helyen is zsidó turisztikai attrakciót szervezni, ahol gyakorlatilag semmilyen épített örökség nem maradt.

De bemutatjuk Juhász Jánost — alias “Juci bácsit” — a Honvédség nyugállományú alezredesét is, aki arról mesél, miért lett pont ő a népszerű szentkirályszabadjai repülős nyílt napok ceremóniamestere? Juci bácsi mindenféle gender-korrektséget meghazudtoló módon beavat bennünket sajátságos zsidó identitásába is.

Eredeti Riportjaink 4

Ebben az adásban szeretnénk bemutatni , hogy a helyi közösség , a jelen és a jövő , szerves részét képezi a missziónknak és szolgálja a Bennem Élő Eredet cél…

Tamás Gábor Maccabi VAC-os barátunk talán még Nektek is kedvet csinálhat ahhoz, hogy megismerjétek a veszprémi régió egyik legvagányabb öreg fiúk focicsapatát, és akár még csatlakozzatok is hozzájuk. De más miatt is érdemes lehet fiatalos társaságukhoz csapódni, pláne úgy, hogy a helyi hivatalos hitközség egyelőre inkább a távolságtartást preferálja.

A Bennem Élő Eredet januári indulásakor tett vállalásának első lépéseként végre első ízben átléphettük az ország határait, és meg sem álltunk Szabadkáig. Halbrohr Tamás személyében egy igazi verbális nehéz bombázót találtunk Bácskában.

Szabadka szecessziós világa operatőrünket is megbabonázta, a drónfelvételek közben kameránk több ízben is kockázatos manővereket futott. A sikeres röpték mellett az is kirajzolódott előttünk, hogy vajon a hírhedt nacionalistáknak elkönyvelt szerbek miért is lettek filoszemiták.

Akit érdekel, milyen volt Veszprémben első alkalommal, annak ajánljuk előző videónkat:

Eredeti Riportjaink VOL 3

Tapolcai és Veszprémi örökségünk kutatásához helyi történészek segítségét kértük. 3. hónap végén ezt mutatjuk meg nektek…